Ciekawostka ? Ropa -Belgia – Parlament Europejski w Brukseli. | Stowarzyszenie Miłośników Wsi Ropa

Ciekawostka ? Ropa -Belgia – Parlament Europejski w Brukseli.

Z   Ropy do Brukseli  jest  bardzo  daleko , a jednak może być  bliżej niż  się  wydaje!

W dniach  16 – 20 października  2015 r. Maria Zagrajczuk – Prezes Uniwersytetu III Wieku w Ropie  została  wyróżniona  zaproszeniem,  wraz z innymi liderami z województwa małopolskiego na wyjazd studyjny do Parlamentu Europejskiego w Brukseli.

Zaproszenie  dla  liderów UTW z Małopolski przysłała  Pani Róża Thun Posłanka do Parlamentu Europejskiego, która była  Organizatorem i Fundatorem pobytu  w Brukseli.

Program wizyty był bardzo bogaty. Obejmował np. : zwiedzanie  Brukseli z przewodnikiem  , spotkanie  z Panią  Poseł i zwiedzanie  Parlamentu Europejskiego,zwiedzanie Dzielnicy Europejskiej ,sali obrad Parlamentu , Komisji , biura  P.Posłanki. Na zakończenie  pobytu był wspólny pożegnalny   lunch w kantynie  Parlamentu Europejskiego,

Były to cenne i niezapomniane chwile i przeżycia. Słowa podziękowania dla Pani Róży Thun są zbyt małe , by wyrazić  wdzięczność  za to wszystko ! Jest  „Wielką  Osobą  i Osobowością”,a zarazem tak  „Prostą i Dostępną ” dla każdego.

MZ.